You're in good company

Het team van Better Minds at Work kan rekenen op het vertrouwen van zowel grote multinationals als KMO’s, overheidsdiensten en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 1 februari 2017 is Better Minds at Work de partner voor de Vlaamse Overheid om de veerkracht van hun meer dan 40.000 medewerkers te versterken.

Bank van Breda
De Munt
Eneco
Fluxys
Besix
persgroep
medialaan
luminus
Omega Pharma
Proximus
Arcadis
Puratos
Barco
TomTom
Nike
b logistics
Ordina
Lyreco
Kumpen
HP
JBC
Soudal
SD Worx
Voka
Cofely
Deloitte
E5 Mode
Era
FOD
KMDA
GZA
Isaca
De Zorgboog
Vito
Lannoo
Record Bank
Heymans
VRT
Vivaldis
Universiteit Antwerpen
Van Wellen
Volvo
Voogd en Voogd
Raygun
Adeb-vba
Datwyler
Estee Lauder
Prem
Thomas More
Vandeputte
4C Consulting
Van den Berg
usg professionals
ab
ckv
danone
eastman
alken maes
alpro
belfius
carglass
damiaan
elta lloyd
golazo
hain
agentschap integratie en inburgering
Jessa Ziekenhuis
nestle
postnl
rvm
stibbe
swift
Grant Thornton
kdg
strukton
pmv
ravago
kia
cognizant
vlaamse overheid
akkanto
amart
CFE
CM
eandis
ing
Insites
Unizo
Offitel
Alpha Credit
Synergie
BDO
Aswebo
Fragomen
Alcopa
Aquafin
Argenta
Brussel Airport
Exxonmobil
MBG
Ovam
RCA
Philips
Oiltanking
securelink
elmos

Wat enkele van onze klanten zeggen...

Proximus

Jan Van Acoleyen, HR Director Proximus

Elke is one of those rare talented people that have the capability to integrate research findings and real-life examples into clear insights and practical recommendations. She does this at ease as well in her books and in her real-life contributions. Thanks to her enthusiasm and knowhow resilience becomes a touchable, concrete thing that matters, not only in what we think but for sure in what we can do. 'Rabbits and elephants are from now on different animals.'

AB Inbev

Olivier Maillet, Production Manager AB InBev

I had the chance to attend two keynotes on resilience and the good thing is that they ‘stick’. During the session you get real-life examples supported by a scientific background, which makes it really tangible. Also, great to see the level of interaction and connection with the audience. When the keynote ends you can start working with the tools in your hands. Your next day in the office will not be same...

OLVG

Prof. dr. Maurice van den Bosch, Raad van bestuurd OLVG ziekenhuis Amsterdam

Onlangs heeft het team van Better Minds at Work een leergang verzorgd voor de leidinggevenden van OLVG ziekenhuis. Mentale veerkracht en energie van de medewerkers stond hierbij centraal. Voordrachten en werksessies wisselden elkaar af en brachten de deelnemers in contact met zichzelf en elkaar. In de werksessies werden praktische tools aangereikt om de eigen mentale weerbaarheid te verhogen. En de keynotes brachten aanvullend het inzicht dat aandacht en focus nodig zijn om te bewegen vanuit kracht in het continu veranderende zorglandschap. Dank aan het team van Better Minds at Work voor de uiterst energieke en inspirerende leergang!

OLVG

Ellen Ketelaars, HR OLVG ziekenhuis Amsterdam

Het was een groot plezier om Elke en Caroline als gastsprekers te hebben in het OLVG leiderschapsprogramma ; ze combineren state of the art kennis met persoonlijke voorbeelden, humor en praktische voorbeelden. Alle deelnemers waren onder de indruk van haar verhaal en gecharmeerd van hun aansprekende persoonlijkheden! Olifanten en konijnen behoren tot het management vocabulaire van OLVG!

Estée Lauder

Christel Ruttens, HR Manager Estée Lauder

Bij Estée Lauder hebben we de Analyse Mentaal Kapitaal uitgevoerd bij onze 1000+ medewerkers in België. Met een leuke videofilm werden onze medewerkers geprikkeld om deel te nemen en hun antwoorden gaven ons een zeer goede inkijk in wat hen energie oplevert en welke stressoren ze ervaren op de werkvloer. Bovendien kregen we een precies beeld van aanwezige burn-out klachten en van welke teams bevlogen aan de slag zijn. De aanpak van het Better Minds at Work team is no-nonsens, meedenkend en geconnecteerd. Ze hebben hun voeten op de grond, bezitten veel expertise en weten hoe veerkracht, agility en passie over te brengen. Inmiddels zijn ze een deel geworden van de organisatie en komen er creatieve initiatieven uit hun koker! Echt een aanrader wanneer je je organisatie veerkrachtig wilt maken!

Nike

Britt Mast, Distribution Planning Manager Nike

De sessie over burn-out preventie met Elke zorgde ervoor dat ons planning team bij Nike op de hoogte is van de alarmsignalen en symptomen van stress en burn-out. We hebben nu ook handvatten hoe deze proactief tegen te gaan. Een aanrader voor elk team dat wil werken aan zijn mentale veerkracht!

Kumpen

Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van nv Kumpen en voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka

“Better Minds at Work” is voor ons de perfecte partner om burn-out preventie te installeren op onze werkvloer bij Kumpen nv. Hun focus op veerkracht zorgt ook daadwerkelijk voor veerkrachtige managers en medewerkers. Met onze directie zijn we gedurende 2 dagen ondergedompeld in de kennis van het team van Pia en Elke tijdens een prikkelende “business detox midweek”; onze medewerkers ontvingen inmiddels diverse workshops over burn-out preventie, time management, email etiquette en veerkracht. Dit alles kadert perfect in een gehele campagne “Veerkracht” die bij ons gedurende twee jaar wordt gehouden (2014-2016).

Prem Group

Mieke Cruyssaert, Corporate HR Manager Prem Group

Een workshop in je bedrijf laten doorgaan over burn-out? Hoe begin je daar aan? Waar vind je de juiste partner? Wij hebben haar gevonden. Pia Buysse heeft bij ons een dag opleiding voor leidinggevenden gefaciliteerd. Haar voorbereiding was heel grondig met een degelijk intake gesprek en deskundig met een enorme kennis van zaken. Pia haar presentaties zijn dynamisch, vlot, peer-to-peer, interactief en enthousiasmerend. Ze laten een diepe indruk na. Dit geeft als resultaat dat de deelnemers volledig mee zijn met het onderwerp en het absoluut bespreekbaar kunnen maken met handige tools, tips & trics. En ja... bij ons op de werkvloer lopen er nu konijnen en olifanten rond.

Kumpen

Marco Inglese, personeelsdirecteur Kumpen nv

Als personeelsdirecteur bij bouwbedrijf, Kumpen nv, stelde ik vast dat medewerkers steeds meer vragen hadden over burn out. Om hierover meer kennis op te doen, informeerde ik binnen mijn netwerk, naar specialisten op dit vlak. Zo kwam ik terecht bij Better Minds at Work. Na een kennismakingsgesprek aarzelde ik geen moment om een aantal sessies over burn-out preventie en mentale veerkracht te volgen. Ik heb deze sessies ervaren als zeer gedegen en wetenschappelijk onderbouwd; de trainers bij Better Minds at Work zijn zelf erg bevlogen en spreken met passie over het onderwerp. Ik werd niet enkel gesensibiliseerd over burn-out preventie, maar ik kreeg ook verschillende handvatten om mijn eigen HR beleid rondom burn-out preventie vorm te geven. Overtuigd door hun kwaliteit en duurzame effecten, liet ik Better Minds at Work een Campagne Mentale Veerkracht uitwerken. Deze startte met een tweedaagse sensibilisering van ons directieteam.  Better Minds at Work gaf deze dagen vorm en wist iedereen van ons directieteam te raken en te inspireren om dingen aan te passen in ons bedrijf. Verschillende trainers, alsook een sportcoach en voedingsdeskundige Pascale Naessens werden ingeschakeld. Hierna heb ik met Better Minds at Work voor onze medewerkers een aantal workshops georganiseerd opdat zij duidelijke inzichten kregen over burn-out en om mentaal weerbaarder te zijn. Tevens wanneer medewerkers sterk onder stress staan, doen wij een beroep op Better Minds at Work, om deze personen individueel te coachen. Dit is een bijkomend voordeel dat jij bij Elke en Pia hebt. Ik raad Better Minds at Work zeer sterk aan om burn-out preventie aan te kaarten, en dat op verschillende fronten. Ik werd als personeelsdirecteur door hen zeker geïnspireerd om de “koe burn-out bij de horens te pakken”.

Datwyler

Dirk Vander Mierde, Site Director Datwyler

Elke Geraerts is a highly motivated professional and can translate her expertise in mental resilience into a ready-to-use package for leaders and entrepreneurs willing to take the next step in coaching their teams. Her keynotes provide a keen insight in how to tackle the current psychosocial challenges we face. I experienced Elke and Pia Buysse in a setting of "De Koplopers" where I participated in a group of 8 leaders who were mentally and physically challenged. The learnings out of these 2 days of coaching could be immediately implemented. Job well done!

Offitel

Bart Jansen, Offitel

Na het lezen van het boek van Elke Geraerts raakte ik in contact met Better Minds at Work. Een aantal individuele sessies hebben me alvast meer inzicht bezorgd en me geholpen om een aantal belangrijke vraagstukken op te lossen. De begeleiding door Els Schepens is van het begin tot het einde zéér professioneel en erg pragmatisch, de cliënt staat duidelijk centraal.

De Persgroep

Karine Vandenberghe, HR Directeur De Persgroep

Het team van Better Minds At Work is een absolute must in elk bedrijf. Ze openen de ogen tijdens inspiratiesessies, geven praktische en bruikbare tips via verschillende kanalen en voelen feilloos aan wat er nodig is om medewerkers mee te krijgen en beter te maken. Wij zijn een zeer tevreden klant, dank je wel Better Minds team!

Besix

Geert Aelbrecht, HR Director BESIX Group

The team of Better Minds at Work are helping BESIX worldwide to create a company where Resilience is not only being preached, but also trained and supported. They deliver great insight in how managers and employees can focus on what truly matters, be attentive to detect those that need our help more and how everybody can become more resilient through balance and taking care of each other. Read more about this program here.

Imec

Chris Van Hoof, Senior Director imec

Disruptive. That is probably the single best word to describe the impact of my first meeting and interaction with Elke and Pia. First of all, no technology distractions when meeting with Elke at Better Minds at Work (laptops, screens, ...). Since I work at a high-tech R&D company (3500 engineers), this focus on interaction was the first sign of something different. More smiles too. From most meetings I participate in, I make sure I write down one impactful sentence. Meeting with them, I wanted to remember every sentence. It all made sense. Grounded in science, but applicable in daily life. Since I am working at developing technology for preventive health and behavior change, getting Better Minds At Work's insights, suggestions, feedback was an essential step in shaping our program. We invited Elke to speak at our next customer event, where she had a similar strong impact – this time on practically the entire audience. Thought-provoking. Yet so simple, to remember, to apply. You have to experience it for yourself – I highly recommend meeting the Better Minds At Work team.

BDO

Hans Wilmots, CEO BDO Belgium

Elke Geraerts is een kei in haar vak. Een echte professional. En bovendien slaagt ze er ook nog in haar verhaal op een duidelijke, gestructureerde en boeiende manier te vertellen. De keynote die ze recent voor ons uitgebreid Mamangementteam heeft gebracht, viel in uiterst goede aarde. Elke slaagt erin om met haar standpunten en heldere analyses ogen te openen en zo interessante discussies los te weken. Heel mooi - ook wanneer ze het heeft over konijnen en olifanten!

BDO

Veerly Catry, Partner BDO Belgium

Two years ago, Elke was referred to me when I was looking for a personal coach. It was a match from the first session. Elke helped me to take some distance, look into the mirror and focus on what really matters. Her famous statement on "rabbits & elephants" nearly daily comes to my mind. Recently, we were pleased to have Elke as a key note speaker for the full BDO management team. During the 1-hour presentation on "no guts no glory" Elke brought a clear and simple message. The feedback from the participants was very positive. We all identified some takeaways to improve our working environment and to better integrate our work into our lives. It's always a pleasure to talk to Elke and to read her books. Keep up the good work!

4C Consulting

Johan Vangenechten, CEO 4C Consulting

Elke heeft tijdens ons company weekend in de Ardennen een schitterende rondleiding in onze hersenen gegeven en ons overtuigd van het belang van en hoe we ons brein meer wendbaar kunnen maken. Op een heel inspirerende, interactieve manier, maar ook heel begrijpbaar (wat een opluchting) heeft zij ons meegenomen op een fantastische reis van nieuwe inzichten. Hierbij bracht ze zelfs haar eigen dierentuin mee met het konijn en de olifant, maar dat moet je zelf maar ervaren. Ik beveel ten stelligste elke organisatie - die zich interesseert in haar medewerkers - aan om dit bad van wijsheid te nemen.

Cognizant

Cécile Vigneron, Senior HR Manager Cognizant

Ik ontmoette Elke voor het eerste tijdens de lancering van vaar boek Mentaal Kapitaal. Met eenvoudig toe te passen tips help ze je ervoor te zorgen dat je brain niet in overdrive geraakt. Toen ik bij Cognizant de kans kreeg om een Europees project rond Health & Wellness op punt te stellen, wist ik dat Elke en haar organisatie hier deel van moesten uitmaken. In deze digitaliserende wereld waar connectiviteit niet meer weg te denken valt, is Mentale Veerkracht van het allergrootste belang. Onze werknemers over gans Europa konden tijdens deze workshop meegenieten van het advies van Elke en hun vragen stellen. We kijken er zeker naar uit om deze samenwerking verder te zetten. En onze werknemers hopen snel haar boek in het Engels te kunnen vinden op de markt!

Alpro

Koen Bouckaert, Vice President Strategy & Business Development ALPRO

Mentale veerkracht interpelleert ons allen in onze snelle en ambigue samenleving. Elke boort het thema aan op een inspirerende en overtuigende manier. Wetenschappelijk onderbouwd, en inzichtrijk gebracht. Intellectueel overtuigend, en vooral met een uitnodiging to concrete actie. Een openbaring voor een meer kwalitatief leven, elke dag opnieuw.

AZ Damiaan

Dirk Van de Velde, HR Directeur AZ Damiaan

Az Damiaan hecht veel belang aan de preventie van burnout omdat we bekommerd zijn om het welzijn van onze medewerkers en ervan overtuigd zijn dat medewerkers die zich goed in hun vel voelen, ook betere zorg aan hun patiënten kunnen bieden en beter in team functioneren. Tijdens onze jaarlijkse beleidsdag met ons directieteam deden we beroep op Bettermindsatwork voor een workshop omtrent 'burn-out in de zorg'. Az Damiaan heeft de dynamische aanpak van Miet Leijssen enorm geapprecieerd. Als stress- en burnout experte wist zij ons te inspireren en te consulteren rond veerkracht en bevlogenheid als tegenhanger van stress en burnout. Dit alles op een wetenschappelijk onderbouwde manier met een gefundeerde kennis uit de gezondheidszorg. Op een enthousiaste manier wist ze ons directieteam mentaal in beweging te zetten en faciliteerde ze een open dialoog. Deze workshop heeft ons overtuigd in ons voornemen om medewerkers te ondersteunen bij het terugwinnen van hun mentaal evenwicht en het vergroten van hun veerkracht. Op basis van een meting in onze organisatie nemen we verdere initiatieven op het vlak van work/life balance en stress- en vitaliteitsmanagement.

Volvo

Jos Borremans, HR Manager bij Volvo Cars Belgium

Na het volgen van de Workshop Mentaal Kapitaal, onderdeel van het programma Energy@Volvo: Je voelde zo de opluchting in de zaal. Het was duidelijk dat de sessie hoop had gegeven en dat men het idee had opgevat dat men onmiddellijk met de praktische handvatten aan de slag kon.

De Zorgboog

Nicolle Mutsaers, Directeur De Zorgboog

De workshop leverde een super interessante ochtend met veel herkenbare onderwerpen voor onze 60 leidinggevenden op. Het mooiste is dat mensen het gevoel kregen, niet enkel slachtoffer te hoeven zijn of worden van stress en werkdruk, maar daar zelf iets aan te kunnen doen door middel van zelfcontrole, bewustzijn, aandacht en intrinsieke motivatie. Vooral ook het interactieve karakter waarmee de workshop werd vormgegeven, was zeer waardevol. De leidinggevenden kregen tools mee, die zij niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun teams kunnen inzetten om het omgaan met werkdruk en stress positief te beïnvloeden. Zeer inspirerend.

Adeb-vba

Didier Cartage, directeur ADEB-VBA

ADEB-VBA, een beroepsorganisatie zonder winstoogmerk, telt een zestigtal van de grootste aannemers van het land. De vereniging maakt deel uit van de Confederatie Bouw. Gezien de hoge cijfers van burn-out beslisten we in 2014 om ons hierover verder te informeren. Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Kumpen nv en voorzitter van VOKA, raadde ons Better Minds at Work aan. Met hen startten we een project om burn-out preventie in de bouwsector vorm te geven. We richtten een werkgroep op waar HR managers en Safety en Health managers van verschillende bouwbedrijven deel van uitmaken. Better Minds at Work verhoogde de kennis over burn-out in deze werkgroep aanzienlijk en begeleidde hen om een actieplan op te stellen. Elke Geraerts startte met een sensibiliseringslezing voor een groot aantal van de CEO’s van onze leden; vervolgens werkten Pia Buysse en Elke Geraerts een road map uit met de werkgroep om op verschillende fronten het verschil te kunnen maken in burn-out preventie in de bouw. Via ADEB-VBA worden er nu overkoepelende sessies georganiseerd waarbij Better Minds at Work alle stakeholders informeert over burn-out. Dit gaat van informatieve sessies voor directie, train the trainer sessies voor HR en Safety en Health tot zeer specifieke workshops die voor onze leden worden uitgewerkt wanneer er in het bedrijf een knelpunt is. Better Minds at Work richtte op korte tijd en met veel enthousiasme en betrokkenheid een campagne Mentale Veerkracht op: niet enkel burn-out preventie, maar ook de positieve zijde, veerkracht en bevlogenheid, worden op die manier in de bouw nu alomtegenwoordig aangekaart, en dat op een wetenschappelijk verantwoorde manier.

Lyreco

Paul Vieijra, Managing Director Lyreco Benelux

Onze Lyreco medewerkers zijn de "motor" van onze organisatie. Om een optimaal rendement en arbeidsvreugde uit deze “motor” te halen, is een goede balans tussen onze suprastructuur (lees brein) en onze infrastructuur (lees lichaam) van uiterst belang. Hoog tijd om ook als bedrijf t.o.v. je stakeholder “people” de nodige aandacht hieraan te schenken. Elke Geraerts en “Better minds at work” hebben ons hierin zeker geïnspireerd en gemotiveerd. Het aanreiken van concrete tools om ons brein optimaler te gebruiken; beter te begrijpen hoe het werkt om zo alerter te zijn voor de vele valkuilen in onze dagelijkse, jachtige en met informatie overladen werkomgeving. Deze ingrediënten en nog vele andere waren de gesmaakte onderwerpen van onze workshops. Elke en haar team hebben de discussie over "wellbeing at work" opengetrokken en wij zijn vastbesloten om samen met onze medewerkers hieraan verder te werken.

Dirk Rottiers, HR Manager, Lyreco Benelux

Dankzij Better Minds @ Work zijn we er bij Lyreco in geslaagd stress- en burn-out uit de taboesfeer te halen, bewuster mee om te gaan en zijn we intussen gestart met de opmaak van een geïntegreerd stress- en burn-out preventiebeleid. Konijnen en olifanten kennen alvast minder geheimen voor ons.

Voogd & Voogd

Lia Molendijk, HR manager bij Voogd & Voogd

In het kader van burn-outpreventie heeft Voogd & Voogd samen met Better Minds At Work het traject ‘Mentale Veerkracht’ opgezet. De aftrap bestond uit een workshop voor de leidinggevenden waarin Elke Geraerts ons op inspirerende wijze heeft meegenomen in de wereld van ons brein. Er is uitvoerig stilgestaan bij wat burn-out precies is, hoe je signalen bij jezelf en bij anderen kunt herkennen en nog belangrijker: hoe je een burn-out zoveel mogelijk kunt voorkomen. Elke heeft ons een aantal praktische tips aangereikt waarmee we ons werk anders kunnen organiseren om daarmee stressoren te verminderen. In vervolg op deze workshop hebben we inspiratiesessies voor onze medewerkers georganiseerd. Deze sessies werden verzorgd door een enthousiaste coach van Better Minds, Lieve Smekens. Lieve heeft de medewerkers aan de hand van concrete voorbeelden bewust gemaakt van wat een burn-out precies is en wat je er zelf aan kunt doen om niet in een burn-out terecht te komen. Het accent lag hierbij op: Waar krijg je energie van en wat veroorzaakt stress? Tijdens de sessie gingen medewerkers al direct met hun leidinggevende aan de slag met het benoemen van verbeterpunten. Er was veel ruimte voor interactie en op zijn tijd voor wat humor.

Persoonlijk heb ik de workshop voor leidinggevenden en de inspiratiesessie waaraan ik met mijn team heb deelgenomen, als zeer inspirerend, waardevol en praktisch toepasbaar ervaren. Ook collega’s hebben positief gereageerd, het wordt zeer gewaardeerd dat Voogd & Voogd dit initiatief heeft genomen. Het is goed om te zien dat men na de sessie te hebben gevolgd al bewust bezig is met de ‘Olifanten en Konijnen’. Ik heb zelfs al een aantal ‘Olifanten’ op de werkvloer gespot! Onze directie vervult een inspirerende rol in dit traject. Zij wil een nog fijnere werkomgeving realiseren en medewerkers stimuleren om hun gedrag waar nodig aan te passen. Daarom heeft de directie de leidinggevenden en medewerkers uitgenodigd om input te leveren voor het samenstellen van een pakket aan maatregelen en aanbevelingen. De samenwerking met Better Minds at Work ervaar ik als professioneel en inspirerend. Ik vind het prettig dat zij niet met een dik cursusboek werken. In plaats daarvan krijgt iedere deelnemer een klein praktisch boekje dat je zelf invult. Dit maakt het heel persoonlijk en het biedt houvast om het streven naar mentale veerkracht optimaal vorm te geven.

Fineko

Bart Vandeloo, Vennoot bij Fineko

Wij zijn blij dat we kozen voor Better Minds at work en de inspirerende lezing van Miet Leijssen over Mentaal Kapitaal. Fineko wil namelijk meer inzetten op veerkracht ter preventie van stress en burnout. We startten met een theatervoorstelling “De Lat” van Sabine Van Lerbeirghe hetgeen een perfecte manier was om dit thema in te leiden. Miet slaagde erin om de aandacht van het publiek vast te houden door het delen van herkenbare voorbeelden en haar expertise in dit domein. We ontvingen diverse positieve reacties van onze medewerkers na de sessie, ook na het lezen van het boek ‘Mentaal Kapitaal’ dat we cadeau deden aan iedereen. We gaan hier verder mee aan de slag door dit thema onder de aandacht te houden en zien uit naar een vervolgsessie!

Agodi

Annie Hofman, HR-businesspartner bij AGODI

Miet Leijssen bracht de keynote ‘Mentaal kapitaal’ aan onze 400 medewerkers van AGODI. Ze heeft de gave om het publiek voor zich te winnen met dit helder, en voor sommige medewerkers ongetwijfeld ook confronterend, verhaal. De keynote zorgt ervoor dat je stil staat bij de wijze waarop je je werk plant, in welke mate je stress ervaart, wat de mogelijke valkuilen zijn en hoe je die kan omzeilen. Bovendien spreekt de boodschap elke medewerker aan en geeft de sessie praktische tips om met de inzichten aan de slag te gaan.