Onze boeken

Kennisdeling is één van onze belangrijkste waarden.
Indien je onze boeken wilt aankopen voor je medewerkers,
dan bieden wij graag een groepsprijs aan. Contacteer ons voor meer info.

Mentaal Kapitaal

Mentaal Kapitaal

Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

Elke Geraerts
Neuropsychologe Elke Geraerts over het belang van een veerkrachtig brein


De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit grensverleggende boek toont neuropsychologe Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind, en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd. Deze bestseller is inmiddels aan zijn 9de druk, met een up-to-date versie vanaf heden beschikbaar.

Het Nieuwe Mentaal

Het Nieuwe Mentaal

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

Elke Geraerts
Absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan


In haar bestseller Mentaal Kapitaal toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten. Een absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan!

Digital Detox

Digital Detox

Minder technostress en meer focus dankzij de Touchpoints-methode

Florence Pérès
Laat digitale media voor jou werken - en niet andersom!


Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken koortsachtig elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en instagrammen ons te pletter. Maar daardoor gunnen we ons brein geen minuut rust. Digital coach Florence Pérès legt uit waarom onze digitale verslaving moordend is voor onze performantie en ons bovendien rusteloos, jachtig en gestresseerd maakt. Een (digitale) burn-out is zo niet veraf. Aan de hand van recente wetenschappelijke studies werkte ze een praktisch en haalbaar detoxtraject uit waarmee je je digitale touchpoints drastisch vermindert en zo je digitale leven weer onder controle krijgt. Het resultaat? Relaxter, creatiever én efficiënter werken!

Denk gezond, eet gezond

Denk Gezond, Eet Gezond

Stap voor stap naar een gezondere levensstijl

Anneleen De Lille
Een gezond dieet begint in je hoofd!


'Ik wil gezonder eten en meer bewegen.' Dat zinnetje hoort psychotherapeut en coach Anneleen De Lille dagelijks. Maar hoe breng je die goede voornemensin de praktijk? En vooral: hoe houd je ze vol? Anneleen De Lille stelt een haalbare, oplossingsgerichte methode voor waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je lijnvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Bovendien houd je ze met plezier voor de rest van je leven vol. Zo wordt gewicht verliezen een stuk makkelijker!

Aftellen naar maandag

Aftellen naar maandag

Hoe slimmer werken je gelukkig maakt

Ann De Bisschop
"Aftellen naar maandag" is een must-read voor iedereen die zijn of haar werkleven een serieuze boost wil geven.


De Monday Blues… iedereen heeft er wel eens last van. Het weekend is voorbij gevlogen en er staat je weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en te beginnen aftellen naar maandag! Wellbeing director van Medialaan Ann De Bisschop bundelt haar tips voor een gezonde work-life balance en een gelukkiger werkleven. Ze laat twaalf experten (Sarah Cherif, Elke Geraerts, Florence Pérès, e.a.) aan het woord over kwesties waar werknemers én werkgevers mee zitten: Hoe blijf je stress de baas? Hoe deel je de werkdag zo in dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat? Wat kan gezonde voeding en voldoende bewegen betekenen voor je concentratie en energiepijl?