Coach Expertise dag - Teamcoaching

Sorry, de inschrijvingen zijn afgelopen.

Coach Expertise dag - Teamcoaching I 31.05

Om je professionaliteit als veerkrachtcoach of stress en burn-out coach aan te scherpen organiseert Better Minds at Work een aantal verdiepingssessies.

We leiden professionele coaches naar een grotere competentie door het collegiaal leren via casuïstiek, door het aanscherpen van skills en het creatieve vermogen, alsook het aanbieden van nieuwe ontwikkelingen of specifieke thema’s (Voice dialogue, organisatie-opstellingen, oplossingsgericht coachen, wandelcoaching, leiderschap).

Onze focus ligt op een holistische benadering en het solution-building-paradigma: vanuit de invalshoek van positieve psychologie werken we aan het bouwen van oplossingen. 

Deze sessies inspireren je om je als coach steviger te positioneren ten aanzien van je cliënten, je collega’s en de markt. Je kan je cliënten beter motiveren tot gedragsverandering, je kan je team en collega’s inspireren en trots zijn op je vak als coach. Een prettige en efficiënte manier om je werkplezier te verhogen en up-to-date te blijven van werkwijzes.

 

WIE, WANNEER EN WAAR?

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de trainers van dienst. Zij worden bijgestaan door leden van het team van Better Minds at Work, naargelang de expertises die tijdens de sessies worden aangekaart. 

Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn. 

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. 

We gaan een hele dag samen aan de slag, van 9.30u tot 16.30u. 

Deze sessies zijn bestemd voor iedereen die reeds een coachopleiding heeft gevolgd, bij Better Minds at Work, danwel bij een andere organisatie. Iedereen is welkom; de sessies gaan door indien het minimum aantal van zes deelnemers is bereikt. 

 

PROGRAMMA

Deze creatieve dagen zijn opgebouwd uit een themagedeelte en een praktisch gedeelte. In het themagedeelte reiken we nieuwe ontwikkelingen of specifieke coachmethodieken aan. In het praktisch gedeelte leren we van elkaar via casuïstiek.  

31 mei: Teamcoaching

Wie de slagvaardigheid en resultaatgerichtheid van een team wil vergroten moet sturen op de interactie binnen het team. Je leert doorheen deze dag te kijken naar het team als een systeem, je leert patronen te ontdekken in de communicatie. Op basis hiervan leer je hier- en nu interventies te maken en met het team een effectief zoekproces aan te gaan.

We baseren ons hier vooral op de inzichten van Marijke Lingsma, sociaal pedagoog, gespecialiseerd als coach in organisaties vanuit een eigen opleidings- en trainingsbureau. Ze combineert zingeving met resultaatsgerichtheid vanuit de praktijk.

“Coachen is die stijl van begeleiden waardoor anderen in beweging komen.”

 

PRIJS

Deze 1-daagse kost 395 euro. Prijs is exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. 

 

Coach Expertise dag - Teamcoaching I 31.05

Nu inschrijven

Praktische informatie

Datum 31.05 I Locatie Better Minds at Work - Kanaal Site - Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem