Coach Expertise dag - Oplossingsgericht coach

Sorry, de inschrijvingen zijn afgelopen.

Coach Expertise dag - Oplossingsgericht coach I 16.04

Om je professionaliteit als veerkrachtcoach of stress en burn-out coach aan te scherpen organiseert Better Minds at Work een aantal verdiepingssessies.

We leiden professionele coaches naar een grotere competentie door het collegiaal leren via casuïstiek, door het aanscherpen van skills en het creatieve vermogen, alsook het aanbieden van nieuwe ontwikkelingen of specifieke thema’s (voice dialogue, organisatie-opstellingen, oplossingsgericht coachen, wandelcoaching, leiderschap).

Onze focus ligt op een holistische benadering en het solution-building-paradigma: vanuit de invalshoek van positieve psychologie werken we aan het bouwen van oplossingen. 

Deze sessies inspireren je om je als coach steviger te positioneren ten aanzien van je cliënten, je collega’s en de markt. Je kan je cliënten beter motiveren tot gedragsverandering, je kan je team en collega’s inspireren en trots zijn op je vak als coach. Een prettige en efficiënte manier om je werkplezier te verhogen en up-to-date te blijven van werkwijzes.

 

WIE, WANNEER EN WAAR?

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de trainers van dienst. Zij worden in deze sessie bijgestaan door Elke Gybels.

Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn. 

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. 

We gaan een hele dag samen aan de slag, van 9.30u tot 16.30u.  

Deze sessies zijn bestemd voor iedereen die reeds een coachopleiding heeft gevolgd, bij Better Minds at Work, danwel bij een andere organisatie. Iedereen is welkom; de sessies gaan door indien het minimum aantal van zes deelnemers is bereikt. 

 

PROGRAMMA

Deze creatieve dagen zijn opgebouwd uit een themagedeelte en een praktisch gedeelte. In het themagedeelte reiken we nieuwe ontwikkelingen of specifieke coachmethodieken aan. In het praktisch gedeelte leren we van elkaar via casuïstiek.  

16 april: Oplossingsgericht coachen

Elke Gybels begeleidt ons doorheen deze dag. Vertrekkende vanuit haar meer dan 20 jaar ervaring in de onderwijs-, coach- en therapiewereld kijkt Elke samen met mensen vooral naar hun sterktes en hoe ze vanuit deze krachten zowel op persoonlijk als op professioneel vlak verder kunnen ontwikkelen. Haar kijk op mensen en organisaties werd vooral beïnvloed door het gedachtegoed van de positieve psychologie. Ze omschrijft zichzelf als een echte “toolmadam” die haar woorden en vragen graag ondersteunt met materiaal. Hiernaast noemt ze zichzelf wel eens “possibilist”: getraind in het kijken naar mogelijkheden.

Gedurende deze dag word je uitgenodigd om je coachingsvaardigheden op een nieuwe manier in te zetten, zodat je ontdekt hoe je je werk sneller en efficiënter kunt doen.  We zullen je stap voor stap laten kennismaken met de kortdurende coachingsbenadering en je het vertrouwen geven het geleerde toe te passen.

Oplossingsgericht coachen betreft een specifieke vorm van gespreksvoering waar cliënten worden geholpen hun doelen voor ogen te houden. Het uitgangspunt is dat cliënten over de vaardigheden beschikken om hun eigen vragen op te lossen. Ze zijn expert over hun eigen levens-en werksituatie.

“Praten over problemen creëert problemen – praten over oplossingen creëert oplossingen.” Steve de Shazer
 

PRIJS

Deze 1-daagse kost 395 euro. Prijs is exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. 

 

Coach Expertise dag - Oplossingsgericht coach I 16.04

Nu inschrijven

Praktische informatie

Datum 16.04 I Locatie Better Minds at Work - Kanaal Site - Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem