Tweedaagse: Organisatie Coaching

Sorry, de inschrijvingen zijn afgelopen.

Tweedaagse: Organisatie Coaching I 11.01 - 12.01

Bedrijfs- of organisatieopstellingen zijn in. Het is een goede manier om op een snelle en diepe wijze inzicht te krijgen in wat er allemaal – bewust of onbewust – speelt in een organisatie. Daardoor komen de wezenlijke aandachtspunten, conflicten, stressaanwezigheid, burn-out factoren en groeiopportuniteiten naar boven.  

Organisaties zijn levende systemen die net zoals individuen kunnen inzetten op veerkracht. In levende systemen is alles met elkaar verbonden, net als in de natuur. De delen in een organisatie zoals teams, afdelingen, functies, visie, missie, doel en stakeholders vormen samen een geheel. Ze hebben elkaar nodig en beïnvloeden elkaar wederzijds. Net als levende systemen kennen organisaties een levenscyclus en er ontstaan allerlei dynamieken maar ook vaak hardnekkige patronen.

Inzetten op veerkracht betekent afstemmen met de onderliggende organisatiedynamiek en -cultuur waardoor we meer bewust en op mensenmaat kunnen samenwerken.

We focussen ons tijdens deze tweedaagse vooral op het fenomeen veerkracht en burn-out in de organisatie en onze eigen rol hierin.

Vanuit een systemische expertise en methodologie kijken we hoe medewerkers om kunnen gaan met veranderingen en daar zelfs energie uit kunnen putten. Uit de ervaring van alle medewerkers, uit de collectieve intelligentie putten we passende oplossingen voor moeilijkheden en uitdagingen op team- of organisatieniveau.

 

Deze tweedaagse is een introductie in systemisch werk in organisaties.

 

WAT LEER JE

Je leert er hoe je je coachvaardigheden optimaal kan inzetten bij leer- en ontwikkelingsprocessen van organisaties.

Je leert vanuit een systemisch perspectief kijken naar de organisatie als een samenhangend geheel en weet het business perspectief te verbinden met het perspectief van cultuur en mensen.

Je leert veranderingen van binnenuit te benaderen en aan te sluiten bij de vraag van je cliënt en van de organisatie. Je krijgt ook dieper inzicht in wat je rol is als coach binnen het grotere geheel.

Je bent in staat je vinger op een zere plek te leggen in complexe vraagstukken en durft bespreekbaar maken wat niet uitgesproken wordt.

 

PROGRAMMA

+ Organisaties als levende systemen

Dynamieken van balans in organisaties

Veerkracht versus bore- en burn-out

Individueel versus relationeel en veld perspectief   

Exploratie van eigen organisatiesituaties: triggers, valkuilen, energiegevers en –vreters, blinde vlekken, mijn rol en aandachtspunt als coach.

Op zoek naar ondersteuning, oplossingen en hulpbronnen

Mijn groei en zelfzorg: personal branding & personal care

Toekomst creëren: bore- & burn-out als een collectief fenomeen

Integratie, persoonlijk actieplan

                                                                                     

TEAM

Els Schepens en Kristin Verellen inspireren je tijdens deze tweedaagse

 

 

Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach. Ze doceert aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn. 

 

 

 

Kristin Verellen is certified coach en psychotherapeute, gespecialiseerd in de Ontwikkeling van mensen, organisaties en merken in verandering. In de bedrijfswereld is ze actief als leiderschapcoach, procesbegeleider, trainer en consultant. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk rond coaching, psychotherapie en systemische opstellingen (bv Talent Mapping, Loopbaan opstellingen & Personal Branding). Haar stijl is inspirerend, creatief en resultaatgericht.

 

 

 

 

 

 

WAAR EN WANNEER

Deze tweedaagse vindt plaats op 11 en 12 januari 2018 van 09.30 tot 16.30 op Kanaal Site te Wijnegem.

PRIJS

Het tarief bedraagt 875 Euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie, catering, parkeren, etc.

Slechts beperkt aantal deelnemers per sessie, dus wacht niet om je in te schrijven. 

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund.

GROEPSARRANGEMENT

Voor organisaties die meerdere deelnemers afvaardigen, hebben we speciale groepsarrangementen. Daarbij hoort een lagere deelnameprijs. Maar we hebben ook ervaring met diverse andere opties die het voor groepen extra aantrekkelijk maken om deel te nemen. Neem contact op met ons:  academy@bettermindsatwork.com

VOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van € 125,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

 

 

Tweedaagse: Organisatie Coaching I 11.01

Nu inschrijven

Praktische informatie

Datum 11.01 - 12.01 I Locatie Better Minds at Work - Kanaal Site - Stokerijstraat 17, 3e verdieping, 2110 Wijnegem